standard-title Dom TRAG plus Smještaj je u lijepo uređenim jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama. Prostorije Doma su klimatizirane i ugodno namještene na način da pružaju sliku obiteljskog doma.

Dom TRAG plus

Smještaj je u lijepo uređenim jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama. Prostorije Doma su klimatizirane i ugodno namještene na način da pružaju sliku obiteljskog doma.

Dom za starije i nemoćne osobe “TRAG PLUS” započeo je s radom u studenom 2002. godine u objektu “VILLA NONICA” na adresi Osekovska 18 u Zagrebu. Osnovan je od strane privatnog osnivača uz odobrenje i pod nadzorom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te pruža smještaj za ukupno 36 korisnika.

Za korisnike brine desetak stručnih osoba, ravnateljica, viša medicinska sestra, medicinske sestre i njegovateljice, fizioterapeut, socijalni radnik, domaćica i pomoćne radnice. Surađujemo sa dr. Sanjom Klaić Grotić i Domom zdravlja Ivanićgradska, župnikom i Crkvom blaženog Augustina Kažotića, dječjim zborom Kikići i kazalištem Knap. Obroci se pripremaju u BISTROU SJENICA – RESTORAN TRNAVA.

U dom također redovito, dva do tri puta tjedno, dolazi liječnik opće medicine kao i drugi liječnici specijalisti prema potrebi.

U svrhu aktivnog i korisnog korištenja slobodnog vremena imamo i:
1. Likovni kutak – radionice – 2-3 sata
2. Glazbeni trenutci – radionice – 2-3 sata
3. Duhovni rast i razvoj – obnova – Sveta Misa i sakramenti, razgovori i podrška, 1x tjedno 2-3 sata

Voditeljica likovne i glazbene grupe: Margareta Brajković, vd ravnateljica
Voditelj duhovnih obnove: p. Marko Bijelić, župnik župe Augustina Kažotića

Zgrada Doma se nalazi u mirnom dijelu naselja Volovčica u neposrednoj blizini tržnice Volovčica, Općine Pešćenica i Kulturnog Centra Pešćenica. Dom ima lijepi vrt sa stražnje strane dok se ispred objekta nalazi veliki park u koji korisnici rado odlaze.

Duhovna obnova

Zajedničke prostorije i druženja

Prostorije Doma su klimatizirane i ugodno namještene na način da pružaju sliku obiteljskog doma i domaće atmosfere te se glavnina života, druženja i zbivanja odigrava u velikom zajedničkom dnevnom boravku koji je ukrašen slikama s priredbi, događanja, druženja i izleta naših korisnika te njihovim radovima s kreativnih radionica.

Proslava rođendana

Naš Dom

Objekt “VILLA NONICA” je veličine 480 m2 stambene površine a dio objekta je namijenjen stacionarnom smještaju za nepokretne i teško pokretne te dementne osobe kojima je potrebna pojačana njega. Smještaj je u lijepo uređenim jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama. Većina soba ima izlaz na balkon.

Do Doma se dolazi tramvajem i to od stajališta linija 2, 3 i 13 na križanju Vukovarske i Ivanićgradske ulice (udaljen cca 150 metara) te od stajališta linija 1, 9 i 17 na križanju Zvonimirove ulice i Ulice Donje Svetice (udaljen cca 350 metara).

Također smo povezani i autobusnom linijom broj 215 s Kvaternikovog trga (silazak kod tržnice Volovčica).

Objekt Doma Trag plusUkupni smještajni kapacitet je 38 osoba. Deset kreveta je namijenjeno stacioniranom dijelu dok je ostali dio isključivo za smještaj pokretnih i polukretnih osoba.

Okućnica i vrtSobe su uređene na način da se korisnici što više osjećaju kao kod svoje kuće. na taj način im je boravak u našem Domu ugodniji. Većina soba ima izlaz na balkon što je dodatna prednost.

Cheerful medical doctor woman in the hospital Dom ima lijepi vrt sa stražnje strane dok se ispred objekta nalazi veliki park u koji korisnici rado odlaze. Posebnu pažnju posvjećujemo uređenju Doma za ugodniji boravak.